Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Božić u župi svetog Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima

Božić u Bregima

Najljepši kršćanski blagdan, Božić, blagdan nade, ljubavi, radosti i mira, rođendan utjelovljene ljubavi Božje prema čovjeku, malenog Isusa, proslavljen je svečano i u župi sv Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima. Priprava za proslavu najvažnijeg rođendana u povijesti čovječanstva trajala je cijeli Advent kroz veliku Božićnu ispovijed, duhovnu obnovu i mise zornice.

Ovogodišnje zornice, kojima je svako jutro prisustvovalo mnoštvo vjernika, slučajnim nestankom struje, nastavljene su kroz cijeli ostatak Adventa samo uz svijetlost svijeća što je doprinijelo ugođaju topline i zajedništva.

Toplinu u srcu podizala je i najmlađa ministrantica Lorena. Ona je svako jutro s takvim žarom posluživala kod oltara da bi se u nju mogli ugledati i mnogi stariji a tek su joj četiri i pol godine.

Poslije svake zornice, po običaju, marljive župljanke Jela i Nada sve prisutne su redovito počastile kavom i čajem.

Vrhunac proslave bila je misa polnoćka za koju je bogoslužna dvorana bila premalena tako da ju je ispred dvorane pratio jednak broj vjernika kao i unutra.

Misno slavlje predslavio je sisački vikar mons. Marko Cvitkušić u zajedništvu sa domaćim župnikom Dražanom Mirčićem.

Nakon svete mise polnoćke vjernike su, već treću godinu za redom, dočekale uprizorene Žive jaslice, pjesma malog Gabrijela, prigodni vatromet i kuhano vino i čaj.

Spontanom pjesmom božićnih pjesama, članica crkvenog zbora i okupljenih vjernika, slavlje se produžilo još dugo u noć.