Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Tradicionalni božićni koncert “Božić u Bregima”

Božićni koncert KUD-a “Ogranak seljačke sloge”

Već tradicionalno, početkom prosinca, KUD „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi održava božićni koncert, „Božić u Bregima“. Ove godine koncert je održan u subotu 9.12.2023. godine u bogoslužnoj dvorani u Posavskim Bregima s početkom u 19 sati.

Koncert je započeo nastupom najmlađih članova, okupljenih u nekoliko generacija, koji su jedva čekali pokazati što su naučili. Od srca su otpjevali nekoliko tradicijskih božićnih pjesama i s pravom izazvali oduševljenje svih prisutnih kao dostojni nastavljači tradicije  koja se već naraštajima čuva u Bregima.

Nakon najmlađih, nastupila je ženska pjevačka skupina koja je uvijek rado viđena na svim domaćim događanjima a često nastupaju i diljem Hrvatske. Svoj kontinuirani rad  na očuvanju folklornih i sakralnih pjesama i običaja, članice skupine, okrunile su objavljivanjem  nosača zvuka „O predobri Bože…Pjesme iz Breške cirkve“.

Od domaćina se još predstavila mlada tamburaška skupina a kao gosti nastupili su članovi KUD-a „Đuro Kundek“ iz Caginca.

Na kraju je sve prisutne pozdravio breški župnik Dražan Mirčić i uputio blagoslov za predstojeće blagdane.

Druženje je nastavljeno ispred bogoslužne dvorene gdje su domaćini sve prisutne počastili kolačima i kuhanim vinom i rakijom.