Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Duhovna obnova u Posavskim Bregima

Duhovna obnova

Mnoštvo vjernika okupilo se na duhovnoj obnovi u župi sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima koja je održana na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca 2023. godine. Voditelj duhovne obnove bio je pater Stjepan Ivan Horvat misionar Krvi Kristove.

U svom nagovoru pater Horvat podsjetio je vjernike da je došašće, u kojem iščekujemo Božić, idealna prilika za preispitati sebe. Što smo sve radili dobro i na tome zahvaliti Bogu, ali i što bi mogli popraviti. Jesmo li bili dovoljno odgovorni u življenju života koji nam je povjeren. Jesmo li se pomirili sa svima, oprostili svima, zatražili oprost od onih koje smo povrijedili. Jer nama kao vjernicima, ne bi trebalo biti svejedno na koji način ćemo iščekivati i dočekati Božić.

Nakon duhovne obnove uslijedila je sveta misa koju je također predvodio pater Stjepan Ivan Horvat u zajedništvu sa domaćim župnikom vlč. Dražanom Mirčićem. Sveta misa završila je izvan bogoslužne dvorane, kod adventskog vijenca, kojeg je pater Horvat najprije blagoslovio a zatim je zapaljena prva adventska svijeća. Sam čin paljenja prve adventske svijeće animirao je pjevački zbor KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ iz Posavskih Brega, a prvu svijeću upalio je gradonačelnik grada Ivanić-Grada, gospodin Javor Bojan Leš.

Ispred bogoslužne dvorane vjernici su mogli kupiti adventske vijence, a prihod od istih biti će uručen obitelji koja u II. nedjelju Došašća po rukama biskupa Vlade Košića krsti svoje deveto djete. Humanitarnu prodaju božićnih ukrasa imala je i zajednica Cenacolo.

Sve je završilo druženjem vjernika uz kuhano vino, čaj i krafne.