Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Sveta Cecilija u Križu

Svet Cecilija proslavljena u Križu

Spomendan Svete Cecilije, zaštitnice glazbe i pjevanja, dana 22. studenog 2023. godine, proslavljen je u Župi Križ svečanim misnim slavljem kojeg su predvodili domaći župnik vlč. Božo Pinjuh i vlč. Dražan Mirčić, upravitelj župe sv. Maksimilijana biskupa Posavski Bregi.

Tom prigodom crkveni zbor Župe Uzvišenja Svetog Križa Križ ugostio je crkveni zbor Svetog Nikole iz Župe Dubrovčak Lijevi i crkveni zbor Župe Svetog Maksimilijana biskupa iz Župe Posavski Bregi.

Na svetoj misi pjevali su svi prisutni zborovi, a nakon misnog slavlja, svaki je od zborova darovao okupljene s po jednom skladbom po vlastitom izboru. Zbor župe sv. Maksimilijana biskupa iz Posavskih Brega odabrao je pjesmu “Tiha noć se eto spusti”, zbor župe sv. Nikole biskupa iz Dubrovčaka Lijevog pjesmu “Sirota” a zbor domaćina pjesmu “Prva ljubav.”

Srdačnu dobrodošlicu svojim gostima i svim vjernicima koji su se rado pridružili slavlju u čast nebeske zaštitnice crkvenog pjevanja i pjevača, članovi kriškog zbora začinili su bogatim domaćim delicijama, koje su u tu svrhu sami pripremili.

Za svaku je pohvalu i primjer pravog prijateljstva i zajedništva među susjednim župama to što su dodatno zapjevali i rastali se s pjesmom obećavajući si međusobno više ovakvih druženja, na zahvalu i slavu Gospodinu.

Sveta Cecilijo, moli za nas!