Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Izlet u Pulu

Blagdan Tijelova proslavljen u Puli

8. lipnja 2023. godine, na blagdan Tijelova, župnik Dražan Mirčić organizirao je za svoje župljane obiju župa, Sv. Maksimilijana biskupa iz Posavskih Brega i Sv. Nikole biskupa iz Lijevog Dubrovčaka izlet u Pulu.

Po samom dolasku u grad izletnici su najprije posjetili glavnu atrakciju grada Pule, rimski amfiteatar poznat kao Pulska arena.

Sveta misa proslavljena je u pulskoj klatedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije a predvodio ju je domaći župnik don Rikardo Lekaj uz koncelebriranje župnika Dražana.

Misu je svojim pjevanjem uveličao crkveni zbor sastavljen od pjevača obiju župa i svirkom našeg proslavljenog mladog glazbenika Josipa Rudelića inače člana crkvenog zbora Župe sv. Maksimilijana biskupa iz Posavskih Brega.

Nakon svete mise, župnik Rikardo upoznao je goste sa poviješću Pule i pulske katedrale. Otkrio je i neke ekskluzivne informacije o sakralnom blagu tj. relikvijama koje posjeduju.

Nakon zajedničkog fotografiranja i pozdrava sa domaćinom, župnik Dražan je svoje župljane poveo u kratki obilazak pulskih znamenitosti.

Augustov hram
Zlatna vrata (Slavoluk Sergijevaca)

Poslije podne je bilo slobodno za ručak i šetnju uz more. Hrabriji su se i okupali, pogotovo mladi, a stariji barem smočili noge.