Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Božićni koncert “Božić u Bregima”

Božićni koncert KUD-a “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi

U subotu, 10. prosinca 2022. godine, u privremenoj crkvi u Posavskim Bregima, KUD “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi održao je tradicionalni Božićni koncert “Božić u Bregima” s početkom u 19 sati.

Koncertu, u prepunoj bogoslužnoj dvorani, nazočili su i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj, te direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović.

Koncert je započeo nastupom najmlađih koji su s pravom izazvali oduševljenje svih prisutnih.

Okupljeni u nekoliko generacija, u dobi od 3 do 16 godina, od srca su nam otpjevali tradicijske Božićne pjesme: “Prva je vura”, “Čestit svijetu” i “Radujte se narodi”.

Od domaćina su se, osim najmlađih, predstavili i članovi mlade tamburaške skupine, te ženska i muška pjevačka skupina.

Na koncertu su nastupili i članovi Ansambla tradicijske glazbe Muzičke akademije u Zagrebu koji okuplja studente s različitih odsjeka pod umjetničkim vodstvom dr. sc. Joška Ćaleta.

Na kraju je sve prisutne pozdravio i blagoslovio domaći župnik Dražan Mirčić i najavio dugo očekivani početak obnove župne crkve Sv Maksimilijana oštećene potresom.

Nakon koncerta, druženje je nastavljeno ispred društvenog doma u Posavskim Bregima gdje su domaćini sve okupljene počastili kolačima, kuhanim vinom i čajem.