Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Hodočašće u Međugorje

Prvo župno hodočašće u Međugorje

Evo, došao je i taj dan! Prvo organizirano župno hodočašće u Međugorje župe sv. Maksimilijan biskup Posavski Bregi i župe sv. Nikole Dubrovčak Lijevi, u organizaciji i pod vodstvom našeg župnika Dražana Mirčića.

Nakon jutarnje kave i čaja kod našeg domaćina Žarka, krenuli smo put Križevca.

Križni put smo prolazili s hodočasnicima iz Komareva koje je predvodio njihov župnik Josip Bulat.

Kiša, koja nas je obilno pratila, nije nas obeshrabrila, tako da smo se uz molitvu i pjesmu skoro svi popeli na Križevac!

Nakon ukusnog ručka kod našeg domaćina Žarka uputili smo se u svetište. Uz molitvu sv. krunice strpljivo smo čekali u redovima za sv. spovijed, slavili večernju sv. misu i prisustvovali ostalom programu u svetištu.

Poslije jutarnje kave, čaja i obilnog doručka kod našeg domaćina Žarka, oprostili smo se od domaćina i uputili u svetište na jutarnju sv. misu u 8 sati. Sv. misu je slavio fra Ivan Dugandžić uz koncelebraciju našeg župnika Dražana Mirčića.

Nakon sv.mise smo se uputili na brdo ukazanja. Uz molitvu sv. krunice i Marijanske pjesme, došli smo i do Gospinog kipa. Na licima hodočasnika vidjele su se emocije, suze, zahvala…. Toliko nas i naših potreba, zahvala, želja, preporuka…

Pri povratku smo navratili u svetište Gospe sinjske, gdje nam je umirovljeni svećenik pripovijedao o svetištu.

Uz molitvu, pjesmu i svjedočanstva, povratak nam je brzo prošao.

Jasna Renčević Kalić