Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Duhovna obnova

Duhovna obnova u župi Svetog Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima

U petak 30. rujna, u privremenoj montažnoj crkvi u Posavskim Bregima, održana je duhovna obnova pod nazivom “U SVIJETU IMATE MUKU; ALI HRABRI BUDITE – JA SAM POBIJEDIO SVIJET” (IV 16,33).

Duhovnu obnovu predvodio je pater Stjepan Ivan Horvat misionar Krvi Kristove.

Duhovna obnova započela je sa svetom misom koju je predvodio pater Stjepan u zajedništvu sa  vlč. Josipom Bulatom župnikom u Komarevu i domaćim župnikom vlč. Dražanom Mirčićem, a završila euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Na duhovnoj obnovi pater Stjepan podsjetio je okupljene vjernike koliko je važno susresti se sa Gospodinom. Pokušati njegovim očima vidjeti svoj život i svoju nutrinu. Također je važno iskreno odlučiti biti bolji, odlučiti imati povjerenje u Boga. Vjerovati mu. Kao što i Job iz današnjeg čitanja ne razumije sve što mu se u životu događa, žali se i traži odgovore od Boga, ali mu vjeruje. Ima potpuno povjerenja u Njega.

Pater Stjepan se također dotakao vjerodostojnosti kao problema mnogih vjernika pa i svećenika i časnih sestara. Treba živjeti vjerodostojno. Ponekad se razna obećanja daju vrlo olako, a kad ih treba živjeti onda je to vrlo teško. Kao i oprostiti nekome. A Bog nas poziva na opraštanje i oprostiti nekome koliko god to bilo teško oslobađa nas.

Prije duhovne obnove vjernici su imali priliku za svetu ispovijed.