Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Proslava Sv. Ane u Breškoj Gredi

Sveta Ana u Breškoj Gredi

U Breškoj Gredi, već tradicionalno, proslavljen je blagdan Sv. Ane ispred kapelice podignute njoj u čast. Prema tradiciji, blagdan se u Breškoj Gredi obilježava u prvu nedjelju nakon 26.7. kada Katolička Crkva slavi Sv. Joakima i Anu. Tako je ove godine proslavljen u nedjelju, 31. srpnja, svečanom misom koju je predvodio vlč Stjepan Levanić, naš dugogodišnji prijatelj, bivši župnik u Oborovu a sadašnji u Vrtlinskoj.

Vlč Stjepan je u vrlo nadahnutoj propovijedi, u koju je po običaju uključivao i prisutne vjernike, vrlo vješto uklopio blagdan Sv Ane i na žalost sveprisutni grijeh pohlepe iz današnjeg evanđelja.

Propovijed je završio riječima:

U evanđelju nam je postavljeno pitanje o materijalnom imanju: Kakova blaga kroz život zgrćemo? Ona pred Bogom ili ona pred čovjekom? Koje je pravilo našega svakodnevnoga života? Dali živjeti život poštovanja i dijeljenja s drugim ljudima ili zgrtati sebi, ne misleći na druge iako vidimo da nas pohlepa vodi u bezumnost.

I doista, hvala Svetoj Ani preko koje je pripreman put po njezinoj kćerki Mariji, njezinom unuku, a našem Gospodinu Isusu Kristu… Amen!

Sv misu je svojim pjevanjem uveličao i breški crkveni zbor koji uvijek prisutan na takvim događanjima.