Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Obnova bračnih zavjeta Zlatice i Josipa Dijanić

50 godina zajedništva Zlatice i Josipa

Zlatica i Josip Dijanić obnovili su nakon 50 godina svoje bračne zavjete u nedjelju 31. srpnja 2022. godine u župnoj bogoslužnoj dvorani u Posavskim Bregima za vrijeme misnog slavlja koje je predslavio domaći župnik Dražan Mirčić.

Zlatica i Josip sklopili su građanski brak 26. srpnja 1972. godine u matičnom uredu u Posavskim Bregima, a samo par dana kasnije, točnije 6. kolovoza, svoju ljubav su potvrdili i pred Bogom vjenčavši se u župnoj crkvi uz svjedoke tj. kumove Stjepana i Maricu Dijanić.

Zlatica je rodom iz Polaka, a Josip iz Belovara (nekadašnji Belovar-Moravče od 1890. do 1981.). Upoznali su se spletom okolnosti dok je ona bila još vrlo mlada, družili se i na kraju zaljubili i odlučili zasnovati brak. Život ih nije mazio. Godinama su radeći naporno u Njemačkoj i podižući djecu prošli razne križeve čije posljedice osjećaju i danas. Ipak uz uzajamnu podršku i vjeru u Boga, koje u mladosti i nisu bili toliko svjesni, uspjeli su sve prebroditi. Svojom marljivošću stekli su kuću u Njemačkoj i u Bregima. Bog ih je podario sinovima Damirom i Kristijanom koji im je pak darovao dvoje unučadi Sofiu i Nicu.

Kao recept dugogodišnjeg zajedništva Zlatica ističe da uz ljubav dakako, ne smije se biti tvrdoglav i impulzivan i odmah burno reagirati već uvijek malo promisliti. Za Josipa kaže da je jako dobar suprug ali i savršen otac. Ističe i da su im djeca uvijek bila najveća poveznica.

Zlatica je vrlo aktivna u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Sv. Josip u Ehingen-Donau kraj Ulma. Sudjeluje u svim događanjima a najviše u grupi čitača. Kad su u Bregima, redovito dolaze na svetu misu i aktivni su i u našoj Crkvi.

Pri kraju misnog slavlja vlč Dražan blagoslovio je bračni par Dijanić a okupljeni vjernici pljeskom su pozdravili i čestitali slavljenicima te poželjeli još puno zajedničkih godina.