Monday - Sunday From 8 AM to 6 PM
6562 Orange Street Leominster, MA 01453
Izlet u Fužine

19. lipnja naš župnik Dražan organizirao je izlet u Fužine za pjevače i čitače obiju Crkvi, u Bregima i Dubrovčaku. Izlet je bio zamišljen kao druženje uz roštilj kraj jezera u Fužinama. Tako je i bilo.

Po dolasku u Fužine najprije smo otišli na svetu misu u lokalnu crkvu koja je posvećena Sv. Antunu Padovanskom. Nakon svete mise, pozdravio nas je lokalni župnik. Upoznao nas ukratko sa povješću crkve i svojom župom te nam pokazao najbolji lokalitet za druženje jer nije svugdje uz jezero dozvoljeno roštiljanje.

Po dolasku na jezero naši vrijedni roštilj majstori Ivica Kalić i Ivo Šipura su se odmah dali na posao. Jedan je odmah krenuo roštiljati dok nas je drugi hranio raznim narescima da ne pregladnimo dok roštilj ne bude gotov. Na meniju su se našle domaće kobasice svih vrsta, sa divljači – bez divljači, domaći špek, sir, ….

Prije glavnog jela skoknuli smo do obližnje špilje Vrelo koja je otkrivena slučajno pedesetih godina prošlog stoljeća kod izgradnje akumulacijskog jezera Bajer a starost joj se procjenjuje na 3,5 – 4 milijuna godina. Na špilju nam je ukazao naš mladi liječnik Matija Miškec i nagovorio nas da se prošećemo do nje. Vrijedilo je truda.

Kad smo se vratili iz špilje, ručak je već bio gotov. Uz obilje raznih sokova i ostalih pića koje je pripremio župnik Dražan, vrijedne pjevačice obiju župa pripremile su razne salate i kolače svih vrsta i dezena….

Nakon blagoslova hrane i kratke molitve, malo umorni od pješačenja zdušno smo prionuli blagovanju.

Roštilj s mesom raznih vrsta koje je većinom donirala naša Dijana Vlahović, razne salate Jasne Renčević Kalić i kolači ostalih pjevačica iz obiju župa činili su pravu gozbu. Ne smijemo zaboraviti čaj i kavu kojima smo se krijepili cijelim putem.

Nakon obilnog obroka, čestitali smo rođendan našim slavljenicima Josipu i Dražanu, a kakvo bi to bilo rođendansko slavlje bez torte…. voćne i čokoladne…. toliko fine da su obje planule odmah.

Nakon toga slijedio je odmor i druženje. Mladi su igrali badminton a ostali prilegli na dekice i punili baterije prekrasnim pogledom na jezero.

Na kraju smo se spakirali, pobrali svo smeće i ostavili prirodu kakvu smo ju i našli. Puni prekrasnih dojmova zaputili se kući sa željom da što prije organiziramo još koji ovako prekrasan izlet.

U autobusu se na povratku orila pjesma od crkvenih do svjetovnih a i molitva zahvale nije izostala.

Hvala našem župniku na prekrasnom izletu!